Klar, ferdig, GÅ!

Endelig er eg på plass på Nordkapp camping, berre 30 minutt med bil frå Nordkapp! Det er heilt vilt at eg endelig er på plass, og ikkje minst er det vilt at eg blei ferdig med alt eg måtte få på plass!IMG_0026

Frå eg kom heim frå jobbing på Eidsbugarden hotell, hadde eg totalt fem dagar å jobba på. Det var blant anna å finna ut kva eg skulle ha med meg oppover, men mesteparten var å planleggja og pakka depot! Ingrid (som skal vera med på turen frå Narvik til Lindesnes) hjalp med å pakka våre felles depot, og me rekna ut kor mykje me treng av diverse mat! Pakking av depot var ein stor jobb, men me får mykje igjen for det, når me får goder og naudsynte varer heimafrå!

IMG_0015

IMG_0025

Eg såg for meg at dagane heima ikkje kom til å strekkja til med folk eg ville møta før turen, så eg tok eit altfor rasjonelt val om å setja av så lite tid som mogleg til sosial aktivitet. Men heldigvis kom Hanna og Jorid på reserverte ein kveld i tidsskjemaet mitt, og det som eg trudde skulle bli ein roleg kveld med oss tre, vart ein overraskelesesfest med mange av venninnene mine og pizza, brus, chips, geletog og ikkje minst fleire gåver! Heldige meg som fekk denna kvelden, når dagane er tunge på tur, er dette eit minne eg skal leva på 🙂

IMG_0024

Dette var også dagar der eg var redd det kom til å gå for mykje pengar! For både skallbuksa og dunjakka måtte fornyast! Heldigvis høyrde eg om tiljamid på Vangen (Voss sentrum) som fiksar plagg som er øydelagde! Dermed fekk dunjakka ny glidelås og skallbuksa mi fekk sydd att eit hol for 450 kr tilsaman. Bra for miljøet og bra for lommeboka! Å nytte seg av tenestene til Tiljamid er verkeleg å anbefala, eg er kjempenøgd med resultatet.

Etter mykje pakking, handling, organisering og diverse farvel med folk og dyr, vart me endeleg ferdige, og turen mot nord kunne starta!

IMG_0020

Pappa, som skal vera med til Kautokeino stilte med bil og pakke-eigenskapar, og med oss i bagasjen hadde me eit ønske om å køyre om natta, for å kome fram ein dag tidlegare! Eg hadde aldri sett for meg at eg som er så avhengig av søvn kunne få til noko sånt, men etter 29 timar og soving på skift var me framme i Kautokeino og kunne ta inn på adventure camping. Aldri før har ei campinghytteseng vore så deilig å leggja seg ned på.

IMG_0021

IMG_0019

Deretter gjekk turen til Alta, der eg møtte flotte Stine som eg har gått på folkehøgskule med. Gledeleg gjensyn! Og så venta den flotte skituren inn til Joatkajarvi fjellstue. Det er den einaste plassen på turen som me treng eit depot utan å ha bilveg eller tettstad, så då fekk me oss ein flott skitur inn med mat og diverse andre varer. Daik hadde fått nytt pulkdrag i Alta, og når han var tilvent draget drog han både meg og pulken innover mot fjellstova. At eg har fått med meg ein heilt fantastisk hund, det er det ingen tvil om! Stor takk til Marit Ånes som har lånt han ut til turen min 🙂

IMG_0016

Imorgon drar me til Nordkapp, før me går ut på Knivskjellodden på søndag! Knivskjellodden er Noregs nordlegaste punkt, så då synst eg det er stor stas at me tar turen dit før me går sørover!

Så då er det berre til å krysse fingrane for at alt går bra, og ikkje minst at snøen held seg heilt ut i Juni!

Pease out!

– Synnøve, Stig Ove og Daik

IMG_0018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s